Naar boven scrollen

Activiteiten

Zondagsdienst

Zondags om 10.00 uur komen wij bijeen. ‘Alsof de ramen open gaan’ zo ervaren wij het wanneer wij als Gods kinderen Hem aanbidden. Het brengt ons tot een beter begrip van Hem. God is licht, en in Hem is geen spoor van duisternis. In werkelijkheid bevinden wij ons vaak in cirkels van duisternis. Een straal van Gods licht komt binnen in de donkere hoek. En waar schaduw en donkerheid heersten, schijnt nu licht.

Het is de taak van Christenen om dag aan dag en elk moment de ramen van Gods licht te openen door Hem te aanbidden. De Bijbel geeft aan dat God in de lofprijs van zijn kinderen woont. Dit betekent dat Hij aanwezig is in die plaatsen waar Hij geëerd wordt. Het is een ongelooflijke gedachte dat de God van het heelal bij ons aanwezig wil zijn. Hij vraagt van ons dat wij Zijn heiligheid en pracht laten zien in plaatsen van diepe duisternis, gewoon door Hem te aanbidden.

In de zondagsdiensten van de Levensboom openen we de ramen voor Gods licht. Na de aanbidding komt een gastspreker het woord verkondigen. We willen God zien zoals Hij is. Onze gemeenschappelijke zondagsdienst is erg belangrijk voor ons als kerk. Het is een onmisbaar onderdeel van de Levensboom. Wij nodigen U uit samen God te aanbidden, Die het waard is aanbeden te worden. “Het voornaamste doel van de mens is om God te eren en voor eeuwig van Hem te genieten.”  Westminster Shorter Catechismus

Vrouwengespreksgroep

Eens in de twee weken op een donderdag middag komen wij met een aantal vrouwen bij elkaar om meer kennis van de Bijbel te krijgen. Dit doen we bij iemand thuis, onder het genot van een kopje koffie of thee. De vrouwengespreksgroep is een groep vrouwen afkomstig uit verschillende Gemeentes. We leren hier van en met elkaar.

We overdenken en bespreken het leven van Jezus:

  • wat betekent Hij voor ons
  • was Jezus wie Hij zei dat Hij was
  • wat is er zo bijzonder aan zijn dood en opstanding?

Zo bespreken we verschillende thema’s in een open, vriendelijke en vertrouwelijke sfeer. Ons uitgangspunt is dat we groeien in geloof, door elkaar te helpen in onze zoektocht. Daarom kunnen we bij elkaar terecht met vragen.

Kinderdienst

Kinderen zijn niet alleen de toekomst van de Gemeente, zij zijn de Gemeente van vandaag! Daarom zijn zij erg belangrijk.

Dat is de reden dat wij voor de kinderen in de leeftijd van o tot en met 4/5 en 5 tot en met 12 jaar een eigen programma hebben.

Na de zangdienst gaan de kinderen naar een eigen dienst om over God en Zijn grote liefde te horen. Hier kunnen ze genieten van de verhalen, spelletjes en de (knutsel) werkjes.

Tienergroep

De tienergroep is een groep van zo’n 10 tot soms wel 15 tieners dat eens in de twee weken op een vrijdagavond bij elkaar komt.

Bij ons ben je tiener vanaf je 12de. Er komen tieners vanuit Uden en Veghel, maar ook vrienden en vriendinnen van hen, die normaal gesproken naar een andere kerk gaan of helemaal niet naar een kerk gaan. Je bent altijd welkom!

Zo beginnen we de avond met wat drinken en een koekje. Ondertussen kun je bijkletsen met elkaar. Maar we nemen ook tijd voor ‘serieuze’ zaken, want we zijn niet zomaar een clubje.

We willen met elkaar meer leren over het geloof in God. We bespreken met elkaar aan de hand van de Bijbel voorbeelden uit het dagelijks leven en wie de Here Jezus is en wat hij voor jou heeft gedaan.

Meestal eindigen (of beginnen) we met een spel, iets creatiefs of een andere activiteit. Ook tussen de avonden door ondernemen we regelmatig iets. Lekker schaatsen, zwemmen of net waar we zin in hebben. En natuurlijk kun je ook altijd zelf wat ondernemen met andere tieners.

Wat zijn onze doelen

Deze afbeelding heeft een leeg alt-attribuut; de bestandsnaam is inleveren-1024x768.jpeg

De tienergroep heeft twee duidelijke doelen. We vinden het belangrijk om aan vriendschappen te werken.

We willen dat iedereen zich thuis voelt, zichzelf kan zijn en mensen om zich heen heeft waar hij/zij goed mee op kan schieten.

Het andere doel is om meer te leren van God, Jezus, het geloof en hoe we dat in ons dagelijkse leven kunnen toepassen.

Deze doelen willen we onder andere realiseren door samen dienend bezig te zijn. Bijvoorbeeld door te helpen met Schatgraven. En, héél belangrijk, als groep lekker met elkaar optrekken.

Nog even praktisch

De tieneravonden vinden plaats op de vrijdagavond, eens in de 2 weken, van 20:00 tot + 22.15 uur. De locatie waar we samenkomen; in Uden bij een van de leiding thuis.

Kledingadvies? Trek zeker niet je beste kleding en schoenen aan, want je weet maar nooit… Als er iets speciaals te gebeuren staat, krijg je daarover van te voren bericht, dus maak je niet ongerust. We hebben een groeps App waarin we alles afstemmen voorafgaand aan de tiener avond. Dus gewoon even aanmelden ..

Wij gebruiken cookies om uw gebruikservaring te verbeteren. Privacybeleid